piatok 15. januára 2010

Zdravie a krása s Barbasian-novoročné upratovanie v skrini


S novým rokom prichádza čas reorganizácie šatníka. Teda čas, kedy by ste mali všetko svoje oblečenie vyhádzať zo skrine a vrátiť naspäť len to, ktoré naozaj nosíte. Lebo plná skriňa neznamená, že vlastníte veľa skvelého oblečenia.

Ak sa vám už nechce stepovať každé ráno pred skriňou a rozmýšľať, čo z tej kopy nepotrebných kúskov by ste si dnes mohli obliecť, ešte pred nájazdom do obchodov počas novoročných výpredajov, by ste si svoju skriňu mali poriadne poupratovať.

Hovorí sa, že žena nemá nikdy dosť oblečenia. Skriňa by sa však nemala stať skládkou zbytočného oblečenia, ktoré nenosíte. Ako teda pri novoročnom upratovaní v skrini postupovať?

Oblečenie vyberte zo skrine, nezabudnite ani na spodné prádlo, ponožky, pančuchy, doplnky a podobne. A môžeme začať. Najskôr vyberte sezónne oblečenie a oblečenie, ktoré nosíte iba pri špeciálnych príležitostiach, ako sú napríklad plavky, dovolenkové oblečenie, šaty na večierky, ples, či rôzne oslavy. Skontrolujte ich, napríklad či plavky nie sú príliš veľké, alebo malé, či nevybledli, alebo náhodou nevyšli z módy. Všetky kúsky si oblečte a pozrite sa na seba do zrkadla, či si viete sama seba predstaviť, že si ich ešte niekedy oblečiete. Buďte nekompromisná! Žiadne možno, žiadne snáď. Odkladať ich nemá nijaký zmysel.

Naspäť do skrine môžete vrátiť aj oblečenie, ktoré nosíte takmer každý deň (alebo by ste ho minimálne mohli nosiť každodenne), ktoré patrí medzi vaše obľúbené a určite sa ho nechcete vzdať. Predpokladom je, že medzi takéto oblečenie patrí to, ktoré nosíte do práce, či vo voľnom čase.


A teraz nastáva najťažšia časť celého upratovania. Zostali veci, ktoré nenosíte, z mnohých dôvodov. Necítite sa v ňom dobre, dávno vyšli z módy, alebo sa jednoducho nehodia k vášmu štýlu. Chybou môže byť strih, farba, alebo len obyčajný zlý pocit. Hociktorá z daných vecí je dostatočný dôvod a jediným východiskom je zbaviť sa nepotrebného oblečenia. Nepresviedčajte samú seba. Ak ste nejaký kúsok nemali na sebe viac ako rok, nečakajte, že si ho v priebehu ďalšieho roka oblečiete.

Podobne postupujte aj v prípade spodného prádla. Všetky podprsenky, ktoré sú buď veľké, alebo malé, ktoré sú nepohodlné, vyťahané, alebo s vypadajúcimi kosticami musia preč. Rovnako aj nohavičky, ktoré stratili tvar, farbu, či sa vám už jednoducho nepáčia, silonky s očkami, nemoderných farieb, roztrhané opasky, ktoré nemáte s čím kombinovať.

Po veľkom upratovaní prichádza tá krajšia a príjemnejšia časť- nákup nového oblečenia. Nezabúdajte však, že najlepšie spravíte, ak si zadovážite také kúsky, ktoré ľahko skombinujete s už kúpeným tovarom. Lebo aj nudný čierny rolák veľmi jednoducho oživíte bižutériou v trendy fialovej, alebo okrovej farbe.

6 komentárov:

  1. Neupratujemsi satnik stylom, ze by som vyradila veci ktore by som este niekedy dala na seba.. nezvlada to moje srdce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja vyhadzujem niekolko krat do roka :)
    a nakupim nove :P

    http://girlwiththeblackarm.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jé taková pěkná šatna na fotce. :) Já teda na nový rok ze skříně oblečení nevyhazuji ale někdy si to probírání udělám a něco teda vyházim. :D:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to já se teda nezbavuju nemám na to cit.Prostě jenom ať si to klidně najde místečko někde v koutku skříně )

    OdpovedaťOdstrániť
  5. You have a gorgeous blog, love it!


    d e g a i n e

    http://www.fashiondegaine.com

    OdpovedaťOdstrániť